Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gracze Nie Mogą Się Ruszać Po Użyciu Portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem. Gdy jakiś gracz użyje portalu i zostanie gdzieś przeniesiony to nie może się ruszać, a gdy chce sie poruszyć to pisze mu "You are not permitted to leave this area" Taka sama informacja pokazuje się przy fladze exit (zakaz wyjścia z danego terenu) w worldguardzie. Dlatego przypuszczam, że to wina worldguarda, jednak usuwanie flag, a nawet cubow nic nie pomogło podobnie jak przeinstalowanie pluginu. Jednak to są tylko moje przypuszczenie, może to wina całkiem czego innego. Wiem, że taki problem pojawił mi sie od wersji zdaje sie 1.4.5, i to że nie da sie ruszać zauważyłem po zainstalowaniu pluginu Paintball War Edition na 1.4.5 gdy robilem portal na arene. Jednak ten plugin miałem też dużo wczesniej i nic sie nie działo. Nie wiem już sam czego to wina, prosze o pomoc. Daje +

Ps. Pisałem ten temat 2 razy i zawsze znikał na kolejny dzień (pewnie ktoś usuwał) więc zanim tym razem ktoś z administracji usunie mi temat to prosze napisać czemu i dać czas na odczytanie(nie jestem cały czas na forum) No chyba, że temat jakimś dziwem sam sie usuwa :D

dXfeL97.png

Opublikowano

1 - temat usunął się bo była cofka

//topic

głupie ale może tam gdzie masz teleport, masz arenę do pwe ._. ?

Opublikowano

Sawickas ymm co to arena do pwe ? :)

A co do portali to mam ich z 10 i dosyć, że gracze nie mogą się ruszać po użyciu portalu to jeszcze po użyciu Warpa.

Nie wiem czy to sie sprzyda, ale niektórzy gracze mogą się ruszać, ale to co 10 na serwie.

dXfeL97.png

Opublikowano

Hymm... Jestem już chyba pewien na 100%, że to wina WorldGuarda. Postanowiłem zrobić test weszłem na server jako gracz i skorzystałem z portalu, nie mogłem sie ruszać. Zaczołem dawać sobie z konsoli różne permisje, jednak nic nie dawało, aż w końcu dałem sobie tą permisje "worldguard*" I udało się, mogłem sie ruszać i już nie wyskakiwało info "you are not permitted to leave this area" Jednak graczom nie moge dać tej permisji. Co mam zrobić i jak to naprawić, to nie jest normalne, że plugin zwariował jak sobie updatowałem na 1.4.6 i gracz nie mogą się ruszać chyba ze dostaną permisje. Pomocy :)

dXfeL97.png

Opublikowano

A masz plugin Worldborder ?

Tak mam, ale to raczej wina worldguarda, bo weszlem na serva jako gracz dałem sobie z konsoli permisje do worldguarda i mogłem sie ruszac :)

dXfeL97.png

Opublikowano

Nie nie ma worldboarder a worldboarder w nether i np jak dalej wyjdzie portal tak robi jest też możliwość że dałeś flagę exit

Opublikowano

Widze, że trudno przeczytac temat. Już usuwałem flagi i cuby w tych miejsach ale nic nie dało, podobnie jak przeinstalowanie pluginu.

Darok twoje zdanie jest nie zrozumiałem, jak to czytam to mnie szlak trafia.

dXfeL97.png

Opublikowano

... jezu... Na 103472378127% na cubie Z ktorego sie teleportujesz (moze to byc tez cub o nazwie __global__ ktory jest niewidoczny! ) Jest flaga exit deny. i tyle. Innej opcji nie ma!

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...